Workshop ‘Verbindende gespreksvaardigheden voor familie’ Zaterdag 23 november van 11.00 uur tot 16.00 uur in Sittard

Beste familieleden, naasten en geïnteresseerden. Herkent u dit? Uw naaste heeft last van stemmen en begint daardoor de dag als die al half voorbij is. Hij lacht op ongepaste momenten en heeft moeite met alledaagse bezigheden. Zijn vrienden laten zich steeds minder zien en de opleiding is inmiddels gestaakt. U kunt hem niet bereiken en heeft het gevoel tegen een muur te praten. Hij zegt als u erover begint: ‘Met mij is niets aan de hand’. 

Gebrek aan ziekte-inzicht bemoeilijkt het contact met onze zieke familieleden. Ypsilon ontwikkelde met steun van psychiater Jules Tielens een workshop waarin u leert in gesprek te raken en te blijven met een familielid, dat kampt met een gebrek aan ziekte-inzicht.

Deze workshop wordt georganiseerd in kader van project ‘Familie als missing link’ waarbij onderzoek wordt gedaan naar familie-aanbod in zelfregie en/of herstelcentra met financiering van ZonMW.

De workshop geeft uitleg en biedt praktische oefeningen. Aan de hand van voorbeelden leert u vaardigheden en hoe u die in uw situatie kunt toepassen.

De (online) brochure ‘Ziek? Hoezo ziek?’ over verbindende gespreksvaardigheden geeft achtergrondinformatie

en verdieping bij de workshop. Meer informatie vindt u op www.ypsilon.org/hoezoziek.

Graag stellen we u in de gelegenheid om deel te nemen aan de workshop in Oss. Hopelijk volgen er dit jaar ook nog workshops in andere delen van het land.

Locatie:                      Sittard

Datum:                       Zaterdag 23 november van 11.00 uur tot 16.00 uur

Plaats:                         Na inschrijving en betaling ontvangt u de gegevens van de locatie

Bijdrage:                    Voor leden € 75,- /niet-lid: € 150,-  Ypsilon zorgt voor koffie/thee en lunch

U kunt de bijdrage overmaken op NL75 INGB 0004 7365 38 t.a.v. Ypsilon, onder vermelding van

workshop 26 oktober’ en uw naam, woonplaats en e-mailadres.

Aanmelding

U geeft zich op voor de workshop door een e-mail te sturen of te bellen met 088 000 21 20. Let op: Uw aanmelding is pas definitief als wij uw bijdrage hebben ontvangen. Dan krijgt u ook de gegevens van de locatie. De workshop gaat door bij een minimum van 12 deelnemers.

Advies

In deze workshop is geen ruimte voor persoonlijke adviesvragen. Zit u met een actueel probleem, dan kunt u vooraf contact opnemen met de Ypsilon adviesdienst (088 000 21 20), zodat u in de workshop zoveel mogelijk kunt leren van de methodiek. Klik hier voor een artikel over de workshop in YN 4-2016.

Met vriendelijke groet,

Peggy Fernandes, projecten                                         Marjo Markx, kaderondersteuner

Email : pfernandes@ypsilon.org

of bel (088) 000 21 20  (niet op vrijdag)

 

Voetnoot Ypsilon afd. Eindhoven & de Kempen
In oktober 2016 vond deze workshop ook in Eindhoven plaats. We hebben toen (Regionieuws september 2016 blz. 16 en 17) aangeboden om voor deze workshop/cursus de kosten van € 75,- voor onze donateurs te vergoeden als ze daar prijs op stellen. We hebben er ook nu een budgetje voor en we herhalen hierbij het aanbod van toen. Let op: u moet zich eerst ZELF inschrijven en ZELF de kosten betalen.
Daarna pas neemt u contact op met Piet van der Linden (contact@ypsilonedk.nl, 040-24 21 076) of Ad Huijbregts (0497-38 30 49) voor de restitutie die dan rechtstreeks vanuit de afdeling naar uw bankrekening gaat. Let op: alleen voor onze afdelingsdonateurs.
Ons doel: zo veel mogelijk mensen aan deze zeer nuttige workshop laten deelnemen.