Terugkijken: Allemaal weleens eenzaam

Mentale Kracht 040 organiseerde een gratis webinar over eenzaamheid. We gingen in gesprek met psycholoog Najla Edriouch en eenzaamheidsexpert Eric Schoenmakers. Wat doet eenzaamheid met je? Is het een individueel of collectief probleem? En is het een kwestie van verdragen of bestrijden?

Dit webinar kun je terugkijken.

Eenzaamheid kent verschillende vormen en oorzaken. Grote kans dat jij het weleens ervaart. Door een verbroken relatie, verwaterde vriendschappen, een verhuizing… Het is heel normaal dat zulke levensgebeurtenissen je een eenzaam gevoel kunnen geven. Eenzaamheid hoeft niet te betekenen dat je geen vrienden of sociale vaardigheden hebt. Je kunt omringd worden door mensen en je toch eenzaam voelen. Dit kan soms moeilijk te begrijpen zijn voor jezelf, en voor anderen. Misschien schaam jij je er zelfs wel voor. En zo blijft dit onderwerp in de taboesfeer hangen.

Bezoekers konden online hun vragen stellen aan de sprekers. Maar en zaten ook zorgprofessionals klaar achter de schermen klaar om vragen te beantwoorden. Evenals iemand van het Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant waar je terechtkunt voor lotgenotencontact.

Naar het webinar

Kijk het webinar online terug.

Mogelijk gemaakt met support van WIJeindhoven en Eindhoven in Contact.