Psysalon, Zorg voor elkaar

Donderdag 7 oktober 2021 Psysalon in de Hofnar Valkenswaard van 19.30 t/m 21.30 uur. 

PSYSALON heeft tot doel mensen, familieleden, betrokkenen en hulpverleners te ondersteunen en te inspireren. Bij Psysalon is iedereen welkom. (Ervarings-)deskundigen gaan met behulp van gespreksleider Wil van der Laak met elkaar in gesprek over het thema van deze avond. Niet alleen de (ervarings-)deskundigen voeren het gesprek maar ook de bezoekers worden actief betrokken zich te mengen in het gesprek. Op deze manier hoor je ook eens de verhalen van andere mensen om jou heen. Zo zal er een aantal keren per jaar een Psysalon plaats vinden in Valkenswaard met elke keer een ander thema.

Deze bijeenkomst is Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema “zorgen voor elkaar” en in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met een naaste met een psychische kwetsbaarheid.

Zorg jij voor iemand in je omgeving? Krijg jij zelf zorg van iemand die je lief is? Dat is toch heel normaal?! Of niet…

Praat erover in de Psysalon, want soms is het fijn om te ontdekken: “Ik ben niet de enige.”

Als partner, ouder, kind, familie of kennis kiezen we er niet altijd voor om te zorgen, het overkomt je en we hebben het graag voor de ander over. Volgens een onderzoek over ‘informele hulp’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau voert ongeveer een derde van de Nederlanders ‘enige vorm van mantelzorg’ uit. Ongeveer een op de zes van deze zorgverleners helpt meer dan acht uur per week. Ruim 600.000 mensen hielpen langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week. Deze vorm van zorg is dus een belangrijke factor in het leven van heel veel mensen.

De Psysalon ‘Zorg voor elkaar, in naam der liefde’ vindt plaats op donderdag 7 oktober 2021 tussen 19.30 en 21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur en er staat koffie en thee klaar. De Bijeenkomst vindt plaats in de hofnar, boven de bibliotheek.
Adres: De Hofnar 10, 5554 DA Valkenswaard.

In verband met corona is aanmelding gewenst, dit kan via patricia.van.wegberg@ggze.nl. De toegang is gratis. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen. 

Wil je eerst meer weten over Psysalon? Bel of mail dan met Patricia via bovenstaand emailadres of via 06-83669037