Psysalon ‘Er komt niemand meer bij ons thuis’

Donderdag 6 oktober 2022, 19.30 – 21.30 uur, Bibliotheek Valkenswaard, De Hofnar 12, Valkenswaard
Van 29 september tot/met 6 oktober 2022 is het de week tegen eenzaamheid. Veel mensen voelen zich wel eens eenzaam of alleen. Als je psychisch kwetsbaar bent of iemand in jouw omgeving is dat dan is de kans groter dat je je eenzaam of alleen voelt. Als je je eenzaam of alleen voelt is de kans groter dat je psychische gezondheid verslechterd. Hoe is dat voor jou?

Psysalon
Psysalon heeft tot doel mensen, familieleden, betrokkenen en hulpverleners te ondersteunen en te inspireren. Bij Psysalon is iedereen welkom.
(Ervarings-)deskundigen gaan met behulp van gespreksleider Wil van der Laak met elkaar in gesprek over het thema van deze avond. Niet alleen de (ervarings-) deskundigen voeren het gesprek maar ook de bezoekers worden actief betrokken zich te mengen in het gesprek. Op deze manier hoor je ook de verhalen van andere mensen om jou heen. Zo vindt er een aantal keren per jaar een Psysalon plaats in Valkenswaard met telkens een ander thema.

Eenzaamheid
Mensen die psychisch kwetsbaar zijn of een naaste hebben die dat is hebben een grotere kans op eenzaamheid of zich alleen te voelen dan mensen die hier niet mee te maken hebben. Andersom is het ook zo dat je meer kans hebt op psychische problemen te krijgen als je je alleen voelt of eenzaam bent.

Je alleen of eenzaam voelen kan verschillende oorzaken hebben. Misschien gaat er veel tijd zitten in je behandeling of in de zorg die je voor iemand hebt. Misschien schaam je je voor je huis, je gedrag of het gedrag van een ander in jouw huis of omgeving. Ook kan het zijn dat je niet voldoende geld hebt om deel te nemen aan activiteiten waardoor je het idee hebt er niet meer bij te horen. Misschien merk je wel dat bekenden niet meer zo vaak langskomen of dat mensen jou en/of jouw naaste zelfs gaan mijden. Jij hebt zelf misschien juist behoefte aan contact met anderen, als het niet goed gaat met jou of je naaste. Wanneer dat er niet of nauwelijks meer is, kun je je heel eenzaam of alleen voelen.

Hoe is dit voor jou? Praat erover tijdens deze Psysalon en ontdek, ik ben niet de enige!

De psysalon vindt plaats op donderdag 6 oktober 2022 tussen 19.30 en 21.30 uur in de Hofnar, boven de bibliotheek in Valkenswaard. De zaal is open om 19.00 uur en er staat koffie en thee klaar.  .

Aanmelden is gewenst, dit kan via patricia.van.wegberg@ggze.nl .
Wilt u meer weten over Psysalon? Bel Patricia 06 – 83669037 of mail haar via bovenstaand emailadres