Persoons Gebonden Budget (PGB) aanvragen. Hoe doe je dat?

Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert donderdag 14 oktober een bijeenkomst over het Persoons Gebonden Budget (PGB). De bijeenkomst is voor mantelzorgers die overwegen een PGB aan te vragen voor degene waar zij voor zorgen. Maar ook voor mantelzorgers van zorgvragers die al een PGB ontvangen. De workshop wordt verzorgd door Per Saldo, de landelijke vereniging voor mensen met een persoonsgebonden budget.

Als iemand een PGB wil aanvragen of al een PGB heeft komt er veel op je af. Tijdens de workshop proberen we hier wat verheldering in te geven. Hierbij kun je denken aan vragen zoals; Wat is eigenlijk een PGB? En wat zijn de voor- en nadelen? Maar ook uitleg over het verschil tussen PGB en Zorg in Natura. En waar moet je rekening mee houden als je kiest voor een PGB? Ook wordt kort uitleg gegeven over de verschillende zorgwetten en hoe je een indicatie aanvraagt. En waar hulp geboden kan worden als je vragen hebt over nieuwe regels bij een lopend PGB. Kortom; een blik in de wereld van het PGB.

Aanmelden en kosten voor de workshop.
De workshop vindt plaats van 13.30-16.00 uur in Gebruikersvereniging Steunpunt De Meerpaal, Schoenerstraat 10-A in Eindhoven.
Aanmelden uiterlijk tot dinsdag 5 oktober bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht op telefoonnummer 088 0031 288 of via info@mantelzorgverlicht.nl of via Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven: Workshop Persoonsgebonden Budget PGB

Voor deelname aan de workshop vragen we €2,50. Deze eigen bijdrage maak je, na aanmelding, over op rekening NL66 BNGH 0285 0235 78 ten name van GGD Brabant-Zuidoost onder vermelding van Workshop + datum van de workshop (donderdag 14 oktober) en je naam, postcode en huisnummer.

met vriendelijke groet
team Steunpunt Mantelzorg Verlicht

GGD Brabant Zuidoost
Clausplein 10
5611 XP EINDHOVEN
T: 088 0031 288
E: info@mantelzorgverlicht.nl
W: www.mantelzorgverlicht.nl