Mentale kracht 040, nummer 11, april 2021

Het onderhouden en versterken van je mentale veerkracht is belangrijk. Om je daarbij te helpen maken we psychische gezondheid bespreekbaar en geven we tips en gratis tools. Deze keer met aandacht voor onder meer autisme en ouder worden.

Doorsturen
We willen graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met Mentale Kracht 040. Het delen met anderen van deze nieuwsbrief wordt daarom zeer gewaardeerd. Nieuwe lezers kunnen zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.

Gedachten aan zelfdoding? Erover praten helpt!
Per dag besluiten vijf Nederlanders om hun leven zelf te beëindigen. Dat zijn vijf dochters of zonen, vijf vrienden, vriendinnen, kennissen, buren… In totaal zijn dat ruim 1800 Nederlanders per jaar en de impact ervan is enorm.
Lees meer

Wereld Autismedag: vooroordelen en stereotypen
Autisme is een stoornis die een breed spectrum beslaat. Eenvoudiger gezegd: autisme kan er op allerlei manieren uit zien, of juist vrijwel onzichtbaar zijn. In de basis is autisme een stoornis in de informatieverwerking, met gevolgen die per persoon verschillen. Op 2 april is het Wereld Autismedag. Tijd om stil te staan bij de stereotypen en vooroordelen die we hebben over autisme.
Lees meer

Ouder en echt wijzer
Ouder worden heeft echte voordelen, blijkt uit onderzoek. Nu we gemiddeld genomen allemaal ouder worden, is dit iets fijns om bij stil te staan. Ouder worden is niet alleen kommer en kwel. Mijn moeder zei vroeger al tegen me: als je ouder wordt, komt het vanzelf goed met je zelfvertrouwen. Ik zou me dan ook vanzelf minder druk maken om dingen, aldus mijn moeder. Wat zegt de wetenschap er eigenlijk over?
Lees meer

In Hetzelfde Schuitje: Open over mentaal vastlopen
Wanneer je mentaal niet fit bent kan het zijn dat jij je eenzaam voelt. De wereld vaart door, terwijl jouw schuitje niet meer vooruit komt. Het is niet gemakkelijk om dat toe te geven. Misschien schaam je jezelf daarvoor. Toch bereiken we bijna allemaal minstens één keer een punt in het leven, waarop we de koers bij moeten stellen.
Lees meer

Mentalekracht040.nl is een initiatief van GGzE, in samenwerking met Welshop. Klik hier voor contact

i.s.m. logo-Welshop

Ons adres is:
Mentale Kracht 040
Dr. Poletlaan 40
Eindhoven, NB 5626 ND
Netherlands