Mentale kracht 040

nummer 15, augustus 2021

Het onderhouden en versterken van je mentale veerkracht is belangrijk. Om je daarbij te helpen maken we psychische gezondheid bespreekbaar en geven we tips en gratis tools. Deze keer met aandacht voor onder meer gedoe in relaties en ontspannen op vakantie.

We willen graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met  Mentale Kracht 040. Delen van deze nieuwsbrief wordt daarom zeer gewaardeerd. Nieuwe lezers kunnen zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.

Vraag het een expert

Zit je ergens mee? Of wil je graag iets delen? Je kunt hier (anoniem) je vraag stellen aan onze experts. Zoals psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychotherapeuten. Zij staan voor je klaar om je te ondersteunen met praktische tips, antwoorden en adviezen.

Ik heb een vraag

In 6 stappen minder gedoe in je relaties

Herken je dit? Je had verwacht dat het eten dampend op tafel zou staan. Je puber had beloofd zijn kamer op te ruimen. Een gezellige avond met je zus gaat niet door. En voor je het weet ben je pissig of verdrietig. Het duurt een hele tijd voor het zakt. Je blijft er in hangen of erger, je gaat ernaar handelen. Dus omdat je boos bent, eet je een boterham en laat je de rest ook stikken. Je doet de was van je puber niet meer, want hij bekijkt het maar. Of de volgende keer dat je zus belt, ben je nog boos en spreek je expres niet af. Dat zal haar leren. Alleen heb je jezelf er ook mee.

Lees meer

Help jij ons verder?

Mentale Kracht 040 is een jong platform en nog volop in ontwikkeling. We kunnen jouw mening en input hierbij goed gebruiken. Wil jij een enquête invullen?

Maximaal 3 minuten van je tijd

Ontspannen op vakantie

Het valt vaak niet mee om vanuit je gewone dagelijks leven over te schakelen op het ritme wat bij een vakantie hoort. Gedachten aan je werk en verantwoordelijkheden thuis kunnen je nog flink bezig houden als je al lang en breed op je strandbedje ligt. Hoe kan je hier het beste mee omgaan?

Lees meer

Mentalekracht040.nl is een initiatief van GGzE, in samenwerking met Welshop.

Ons adres is:
Mentale Kracht 040
Dr. Poletlaan 40
Eindhoven, NB 5626 ND
Netherlands

Add us to your address book

klik hier om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief.