Mantelzorgcompliment

Zorg je langdurig en intensief voor iemand in Eindhoven dan kan je ook dit jaar het mantelzorgcompliment aanvragen. Iedereen die vorig jaar het Mantelzorgcompliment heeft gekregen heeft hierover al informatie ontvangen. Mogelijk heb je het compliment al aangevraagd, prima dan hoef je nu niets te doen. Heb je nog niets vernomen, neem dan even contact op met het Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Het Eindhovense Mantelzorgcompliment is een geldbedrag. De hoogte van dit bedrag is maximaal 200 euro en is afhankelijk van het aantal aanvragen. Het Mantelzorgcompliment moet ieder jaar opnieuw worden aangevraagd.

Hoe vraag je het Mantelzorgcompliment aan?
Als je als mantelzorger minimaal 8 uur per week, voor tenminste drie aaneengesloten maanden in 2021, meer dan gebruikelijke zorg verleent, kun je het Mantelzorgcompliment aanvragen.
Voorwaarden zijn verder dat je geen vergoeding voor de geboden zorg ontvangt én dat degene die de zorg krijgt in de gemeente Eindhoven woont.
Je kunt het compliment aanvragen tot 1 november 2021. Na verwerking en beoordeling van de aanvraag ontvang je eind 2021 het compliment op je bankrekening. Geef je aan iemand mantelzorg, maak dan gebruik van het compliment. Ken je iemand die mantelzorg geeft, breng diegene dan op de hoogte van het Mantelzorgcompliment. Het Eindhovens Mantelzorgcompliment kun je aanvragen via de website www.mantelzorgverlicht.nl of je kunt bellen met Steunpunt Mantelzorg Verlicht (telefoon 088 0031 288) voor een aanvraagformulier op papier.

Let op: dit is een noreplymail dus je kunt hier niet op reageren. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.