Thema-avond Anorexia. Ben je zelf bekend met anorexia of wil je weten wat het is?

Tijdens onze thema-avond kom je op een informele manier meer te weten over dit onderwerp. Tijdens deze avond hoor je herstelverhalen van ervaringsdeskundigen en wordt het thema vanuit verschillende kanten belicht.

Maandag 30 mei
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Locatie: Herstelwerkplaats Hestia
Augustijnendreef 15 te Eindhoven

Aanmelden kan via hestia@markieza.org


Psysalon Oirschot 9 juni. Beter voelen met een gezonde leefstijl?

Verandering van leefstijl kan een verbetering van ‘t leven betekenen. Nieuwsgierig hiernaar, en wat dit misschien ook voor jouw leven kan betekenen? Kom dan naar PsySalon in Oirschot.

  • Datum: Donderdag 9 juni 2022
  • Tijd: Zaal open om 19.00 uur,
  • start programma 19.30 uur
  • Locatie: Harmoniezaal
  • van restaurant De Burgemeester, Markt in Oirschot.

De toegang is gratis.

Mentale kracht 040 Hoe kunnen we je helpen?

 

Thema depressie, verteld door Ervaringsdeskundigen

Ben je zelf bekend met een depressie of wil je weten wat een depressie is? Op onze thema-avond kom je op een informele manier meer te weten over dit onderwerp. Tijdens onze thema-avond hoor je herstelverhalen van Ervaringsdeskundigen en wordt het thema vanuit verschillende kanten belicht.

Maandag 25 april
Tijd : 18.30 – 21.00 uur
Locatie : Herstelwerkplaats Hestia
Augustijnendreef 15 te Eindhoven

Aanmelden kan via hestia@markieza.org

Mentale kracht040 thema GRENZEN

Lezersvraag: Ik durf vaak geen nee te zeggen. Assertief zijn, wat is dat? (+ training in grenzen aangeven). Voornamelijk op mijn werk. Wanneer mij wordt gevraagd om een nieuw project op te pakken, ook al heb ik genoeg werk liggen, vind ik het lastig om nee te zeggen. Ook als ik ergens mee bezig ben en een collega vraagt tussendoor of ik iets wil doen, ben ik geneigd om direct mijn collega te gaan helpen en mijn eigen werk aan de kant te schuiven. Hoe leer ik beter mijn grenzen aangeven en om vaker “nee” te zeggen?” – Saar

Psysalon Valkenswaard Leefstijl als medicijn 7 april 2022 19.30 – 21.30 uur

Leefstijl is van grote invloed op de mentale gezondheid. Meer aandacht voor mentaal welbevinden kan ervoor zorgen dat je bij tegenslagen minder snel uit het veld geslagen bent. Hoe is dat voor jou? Praat erover in de Psysalon en ontdek: “Ik ben niet de enige.”

Psysalon is er voor iedereen die geïnteresseerd is in dit thema en in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid. Psysalon vindt een aantal keren per jaar plaats in Valkenswaard, telkens met een ander thema.

Donderdag 7 april 2022 19.30 – 21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur met koffie en thee.
Bibliotheek Valkenswaard, De Hofnar, De Hofnar 12, 5554 DA Valkenswaard

Aanmelden en informatie: patricia.van.wegberg@ggze.nl

Psysalon Mantelzorg, nabuurschap, noaberschap in Oirschot

Op donderdag 7 april is er weer een psysalon in Oirschot over mantelzorg, nabuurschap ofwel noaberschap. Wat betekent mantelzorg voor degene die het ontvangt en wat betekent het voor degene die het geeft en wat betekent het voor de hele gemeenschap.

Donderdag 7 april in de Harmoniezaal van restaurant/zalen centrum “De Burgemeester:” in Oirschot.

Aanvang 19:30u. Zaal open om 19:00u.

Tot 7 april

Klik HIER voor filmpje over mantelzorg in deze psysalon.

Thema-avond Autisme maandag 28 maart

Wil je op een informele manier meer te weten komen over autisme? Kom dan naar onze thema-avond. Tijdens onze thema-avond hoor je herstelverhalen van Ervaringsdeskundigen en wordt het thema vanuit verschillende kanten belicht.

De thema-avond is op:
Maandag 28 maart
Tijd : 18.30 – 21.00 uur
Locatie : Herstelwerkplaats Hestia
Augustijnendreef 15 te Eindhoven

Aanmelden kan via hestia@markieza.org

Mentale Kracht 040. Hoe kunnen we je helpen

Je mentaal fit voelen is belangrijk. Mentale Kracht 040 helpt je hierbij. We hebben experts, ervaringsverhalen, trainingen en meer voor je klaarstaan. Goed dat je er bent!

Thema’s:

Homepage Mentalekracht040

 

Over Mentale Kracht 040

Het onderhouden en versterken van je mentale veerkracht is belangrijk. Om je daarbij te helpen maken we psychische gezondheid bespreekbaar en geven we tips en gratis tools. Allemaal ontwikkeld door en met professionals uit de geestelijke gezondheidszorg.

We willen iedereen die momenteel te maken heeft met psychische klachten, helpen door online praktische hulp aan te bieden. Door alles wat wij om ons heen zien en horen, ontstond bij ons de behoefte om niet alleen onze cliënten te helpen, maar iedereen in de regio Eindhoven. Mentale Kracht 040 is een gratis platform, een handreiking van GGzE en Welshop aan iedereen die mentaal wel wat hulp kan gebruiken. Alle info op dit platform is ontwikkeld door professionals uit de geestelijke gezondheidszorg: psychologen, psychiaters, coaches en e-health-specialisten. Alle hulp die je op deze website vindt is gratis.

Om dit platform extra kracht bij te zetten, werken we samen met regionale partners als PSV. Daarnaast streven we naar een actieve samenwerking met huisartsen, zodat we samen zoveel mogelijk mensen die mentale hulp kunnen gebruiken, écht helpen.

Wil je samenwerken, of zelf iets bijdragen? Neem dan contact met ons op.